Fysiotherapie

shutterstock_347439788 (1).jpg Niet altijd is bewegen een vanzelfsprekendheid. Je hebt pijn of je lichaam functioneert niet zoals je gewend bent. Misschien kan fysiotherapie dan helpen. Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat je optimaal kunt bewegen.

Wat doet de fysiotherapeut
De fysiotherapeut is een expert op het gebied van beweging. De behandeling van een fysiotherapeut sluit aan bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op jouw hulpvraag. Tijdens de behandeling kunnen verschillende oefeningen en technieken inzet worden, maar krijg je ook advies.

De eerste afspraak
Voor behandeling door een fysiotherapie is geen verwijzing van een arts nodig. Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je klachten zijn en wanneer die optreden. Zo kan hij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of dat het toch raadzaam is eerst je huisarts te zien. Wanneer je al doorverwezen bent door je huisarts of een medisch specialist naar een fysiotherapeut, dan zal dit vraaggesprek iets minder uitgebreid zijn.

Onderzoek
Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, gaat je fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Dit gebeurt door het lichaamsdeel waar je last hebt te onderzoeken en door te kijken welke invloed je klacht of aandoening heeft op de manier waarop je je lichaam beweegt. Samen met jou zal hij ook je persoonlijke doelen opstellen. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen?

Behandeling
Na het stellen van de diagnose zal je fysiotherapeut met jou het behandelplan bespreken en aangeven welke technieken (manuele therapie, Dry needling, etc.) hierbij evt. ingezet kunnen worden.

Klachten en aandoeningen
Als je een klacht, aandoening of blessure hebt waardoor je minder makkelijk beweegt, kun je bij een fysiotherapeut terecht voor advies en behandeling. De fysiotherapeut kan je ook helpen je conditie op peil te houden als je bijvoorbeeld langere tijd ziek bent. In dat geval werkt je fysiotherapeut samen met je huisarts of medisch specialist.


Je kunt voor informatie, advies en behandeling terecht bij een fysiotherapeut als je:

  • blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug
  • vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg;
  • na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.

Deze therapeuten kunnen u helpen

Benieuwd of we jouw kunnen helpen?

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak