Oefentherapie Cesar

CesarDTC_RK239.jpg

Waarom kiezen voor oefentherapie Cesar?
Oefentherapie Cesar richt zich, ongeacht de klacht of aandoening, op het gehele lichaam en niet alleen op dat deel van het lichaam waar de klacht zich manifesteert. De oorzaak van de klacht wordt beoordeeld en behandeld door te kijken naar de samenhang tussen klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoontes. U krijgt een individueel behandelprogramma waarin u werkt aan een blijvende verbetering van uw totale houdings- en bewegingspatroon. Met als resultaat: het verhelpen van bestaande klachten en het voorkomen van toekomstige klachten


Oefentherapie Cesar vraagt van de cliënt een actieve houding

Oefentherapie Cesar komt in feite neer op het “coachen” van de patiënt. De oefeningen die u krijgt aangereikt vormen als het ware het gereedschap waarmee u zelf aan de slag kunt. Voor de effectiviteit van de therapie is het dus van doorslaggevend belang dat u actief aan de behandelingen deelneemt en bereid bent om uzelf een nieuw, gezond bewegingsgedrag aan te leren.

Oefentherapie Cesar maakt de client zelfredzaam
De oefentherapeut stelt voor elke patiënt een persoonlijk en op maat gemaakt oefenprogramma samen. Op basis daarvan wordt systematisch en doelgericht geoefend. U leert stapsgewijs de samenhang tussen klacht en lichaamshouding doorzien en ontdekt de oorzaak van uw problemen. Het uiteindelijke effect van Oefentherapie Cesar is dat in ongeveer 75% van de gevallen de klachten verminderen of verdwijnen. Belangrijk is dat u inzicht krijgt in uw klacht in relatie tot uw houdings- en bewegingspatroon. Oefentherapie Cesar maakt u zelfredzaam, als de klachten toch weer terugkomen, kunt u deze zelf verhelpen door het geleerde toe te passen.

Oefentherapie is bewezen effectief
De stelling dat oefentherapie een effectieve behandelmethode is, krijgt in toenemende mate ook wetenschappelijke onderbouwing. Zo blijkt uit een onderzoek van de Gezondheidsraad dat veel mensen met klachten zich in het dagelijkse leven beter redden wanneer ze oefentherapie krijgen. Gezien de veelal gunstige effecten van oefentherapie adviseert de Gezondheidsraad verder wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van oefentherapie.

Conclusie

  • Oefentherapie Cesar is gericht op de gehele lichaamshouding en op het optimaal functioneren in het dagelijkse leven.
  • De oefentherapeut is dé bewegingscoach en leert de patiënt gezond bewegen
  • De oefentherapeut leert u om uw klachten te begrijpen, er adequaat op te reageren, zodat ze verminderen, verdwijnen en uiteindelijk voorkomen kunnen worden


Deze therapeuten kunnen u helpen

Benieuwd of we jouw kunnen helpen?

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak